CATERINA

CATERINA befinner seg i et urbant og moderne pop soul-landskap der hun kombinerer det uskyldige med det mektige. Musikken kjennetegnes av mystiske rytmer og sårbare tekster pakket inn i et lekent og unikt sound. Med sin særegne og varme vokal fanger hun lytteren og tar de med inn i hennes verden.

Caterina kommer fra en musikalsk familie og vet godt hvor vanskelig det er å lykkes i musikkbransjen. Hun forteller at hun ikke er opptatt av penger, men at hun ønsker å kunne leve av musikken. Skriveprosessen har alltid vært viktig for henne. Hun bruker musikken som terapi og et verktøy for å føle seg bra i livet. Det er mange ting hun synes er vanskelige å snakke om, og tekstene hennes handler om følelser hun ofte sitter inne med.

– Jeg er veldig energisk og positiv og det er viktig for meg å utstråle det, men da synes jeg også det er ekstra vanskelig å snakke om tunge ting. Folk tror jeg tuller hele tiden og jeg blir ukomfortabel av å snakke om det, og det kan jeg putte i musikken.

Når hun skriver henter hun inspirasjon i hverdagen, tankene hennes og folk ute på gata. Hun er glad i å dra ut å skrive og liker å se på folk, hvordan de er med hverandre og hvordan man kan tyde en situasjon uten å selv være i den. Hun liker også å hente inspirasjon fra serier som vekker følelser hos henne. Musikken hennes beskriver hun som veldig melankolsk, og er delvis inspirert av røttene hennes fra Chile.

– Når jeg oppdaget Emilie Nicolas så tenkte jeg; faen at hun gjorde det før meg! Det er det soundet jeg har lett etter så lenge. Min søster er i samme kategori og hun har inspirert musikken til Emilie, så jeg fikk høre det før det kom ut, og det irriterte meg at ikke hun hadde hjulpet meg. Jeg er veldig glad i Emilie Nicholas sin syngemåte, og jeg kjenner meg igjen i den, men jeg har kanskje en enda litt mer upolert sound.

Hun gleder seg mest til å få enda mer erfaring under festivalen. Drømmen er at det skal gå på skinner og at hun bare skal kunne kjøre på.

– Jeg var på Live ACT i fjor da jeg ikke gikk på Westerdals. Jeg var på BLÅ og Kulturkirken Jakob, og da husker jeg veldig godt konserten i Kulturkirken, det var et band med fire jenter som sang og det var helt magisk stemning, sier Caterina som også skal spille på Campus Fjerdingen under kick-off dagen.

Om 5 år håper hun at hun ikke trenger å strebe for å bli booket til festivaler. Hun drømmer om å spille på festivaler som Øya, Slottsfjell eller Roskilde.

– Jeg vil egentlige bare spille. Få et veldig bra liveshow, at folk bare tenker; fy faen, jeg var på den konserten og den var helt sjuk liksom!

Før The Voice så hadde hun blant annet vært med på UKM, og spilt på forskjellige steder med søsknene sine. Hun var også var en tur i Afrika med musikere på Norges musikkhøyskole, da hun bare var 15 år.

Du ser CATERINA spille første dag på Live ACT på Westerdals Campus Fjerdingen.

Skrevet av Victoria Palmquist