Cringe med Ida

Ida og Gutta er med på å sparke i gang Live ACT på Blåmandag 3. april. Vi tok en prat med Ida om hva vi har i vente.

Vi møter Ida en fredags formiddag på Westerdals Oslo ACT. Ida, som studerer første året på en bachelor i populærmusikk, er en soloartist som skal spille ferske egenkomponerte låter for første gang foran et publikum på BLÅ 3. april.

Alle låtene er det jeg som har skrevet, men det er et samarbeid. Det er liksom mine låter, men så har jeg med meg et fett band som jeg har plukket sammen med folk fra skolen som jeg hadde lyst til å jobbe med. Det blir jo til når man er sammen og endrer litt form hele tiden.

Det blir jo kanskje litt ekstra sårt når det er ditt eget da?

Veldig. Så har man et helt annet eierforhold til det, spesielt når det er et soloprosjekt. Hadde det for eksempel vært et coverband så hadde jeg gitt litt faen liksom for de er allerede der ute, men dette er liksom første gang sangene blir presentert så da har jeg lyst at de skal bli presentert på en måte som favner om meg som artist.

Ida har en lang bakgrunn innen teater og musikk. Hun begynte å spille piano allerede som 5-åring (burde vært bedre i følge henne selv), og drev også med sang og teater i tillegg. På videregående, og litt av tiden etter valgte hun å bare satse på teater, men fant fort ut at det alene ikke holdt for henne.

Jeg drev jo med teater og alt det der, men så fant jeg ut at "Fuck det her, jeg har jo lyst til å leve livet!", så da sluttet jeg og reiste jorden rundt alene og bare chilla.

Ble du inspirert av å reise?

Nehehei, jeg ble feit. Jeg ble dritfeit. Jeg og han jeg reiste med den første måneden hadde en van, og vi kjørte innom drivethru på McDonalds hele tiden for McDonalds er megachill. Så det var ikke fordi det var så mye god mat, men fordi det var McDonalds everywhere.

Det er veldig tydelig at Ida er en jente med mye humor og selvironi. En kreativ karakter skinner også gjennom hos den livlige jenta. Dette er likevel ikke noe Ida har noe behov for å legge så stor vekt på.

Det er så kleint å bruke en sånn multikreativ-Ida-approach. For det vet jo egentlig ingen andre enn de som har sett meg på alle arenaer. Jeg kan godt snakke om at jeg driver med teater, men dere vet jo ikke om jeg egentlig gjør det, frem til dere ser meg der. Det her kan jo hende at ikke er sant! Jeg vil ha en disclaimer helt nederst i intervjuet hvor det står ”alt var løgn”. Fordi det er ikke det at jeg er en lystløgner, men...

Fra spøk til alvor så skal vi ikke se bort i fra at vi kommer til å både se og høre mye til Ida i tiden fremover. Om alt går etter planen kommer hun i hvert fall ikke til å ha hendene tomme.

Fremtidsplanen min er å ikke dø. Neida, jeg vet ikke jeg, å utvikle meg selv, og utvikle det jeg holder på med nå. Det hadde vært fett å få laget en EP.

Jeg føler jeg er ganske fleksibel når det kommer til jobb og sånn. Jeg har et veldig behov for å gjøre alt på en gang, jeg liker ikke å bare drive med én ting om gangen. Jeg har lyst til å jobbe med musikk i teater, jeg har lyst til å jobbe med produksjoner, og jeg har lyst til å leve av musikk.

Avslutningsvis, hva gleder du deg mest til ved Live ACT?

Til det er ferdig...kødda! Jeg vet ikke helt, men det feteste blir vel å stå der på scenen.

Denne jenta må dere bare oppleve, trapp opp på BLÅ 3. april!

Intervju av Helene Faannessen Raunehaug. Foto av Ida Flåten Kampenhaug.