Fra ballader til synth-pop – dette er Michelle Aavitsland

Nesodden-jenta Michelle Aavitsland opptrer på John Dee 6. April. Hun har tidligere drevet med med klassisk musikk, og hatt et særegent ballade-preg over sine siste produksjoner. Nå ønsker Michelle å ta steget videre i en mer elektronisk sfære.

Jeg håper låtene skiller seg litt ut. Det er pop, men jeg klarer ikke helt definere sjangeren. Materialet inneholder mye synth og ballade-preg. Det skal være enkle melodier, som gjerne er litt catchy og fester seg på hjernen

Michelle har lang erfaring innen bransjen. Hun forklarer selv at hun har sunget siden hun var liten og allerede rukket å titte innom flere sjangere. Tidligere har hun jobbet mye med presentasjon og formidling. Selv tror hun dette, og fokuset hun har hatt på improvisasjon står for mye av hennes tyngde på tekster i låtene.

Jeg ønsker at låtene skal kunne ha en betydning for de som hører på og for meg. Jeg vil kunne stå for det jeg synger. Låtene jeg har skrevet nå fungere litt som en dagbok. Sangene er skrevet fra jeg var 16 til nå. De forteller en slags historie. Man utvikler seg mye i de årene i tankegang og sånt. Det resulterer i en EP som viser utviklingen, og hvordan det er å være ungdom på denne tiden.

Det siste året på Westerdals Oslo ACT har gitt Michelle en god mulighet til å jobbe med musikken på fulltid. Hun forteller at hun har hatt god mulighet til å jobbe med musikken ved siden av studiet, og at hun som stduent ved skolen dessuten har hatt en god mulighet for å knytte nye bånd. Bandet hun har i ryggen på John Dee er satt sammen av musikere fra første året på Populærmusikk ved skolen.

Stemningen på øvelsene er veldig bra. Det blir mye tull i pausene, men det er jo det som er litt gøy. Vi er dønn ærlig med hverandre, og det er veldig bra. Så er det alltid en utfordring når det er egne låter fordi man alltid har en ide om hvordan de skal se ut, men bandet er flinke til å catche ideene og jobbe bra sammen.

Michelle har det siste året utviklet seg mye musikalsk. Musikken hennes har nå et mer elektronisk preg enn tidligere. Michelle Aavitsland er en jente vi kommer til å se mer av fremover. Hun og bandet jobber nå mot en lansering av ny musikk, og synes det er gøy å kunne bruke Live ACT som en showcase for hennes nye utrykk.

Sjekk ut Michelles facebookside; https://www.facebook.com/michelleaavitsland/

Intervju av Rebekka Aadland.