Elektronisk pop i et retrofuturistisk landskap – dette er Joakim

Joakim står på scenen på John Dee, torsdag 6. april. Der kan du få deg litt av en overraskelse.

Jeg synes det er veldig viktig å ikke avsløre alt med en gang. Hvis ikke har ikke folk noen spørsmål de sitter igjen med. Det skal være litt sånn; ”hva er det som skjer?”, ”hvorfor gjorde han det?” – ikke helt forstå seg på alt sammen på en gang.

Jeg møter Joakim i auditoriet på Westerdals Oslo ACTs lokaler på Fjerdingen. Selv beskriver han musikken han både synger, skriver og produserer selv, som elektronisk pop i et mørkt og retrofuturistisk landskap. Særlig er store skarptrommer, elementer fra 80-tallet og dystre synth-lyder gjengangere. Jeg setter meg ned for å ta en prat med Joakim om Live ACT, hans musikk og planer videre.

Hvordan fungerer det for å drive med musikk samtidig som man er student på Westerdals Oslo ACT?

Altså, jeg studerer jo musikk. Så det sier seg på en måte selv at det funker veldig fett. Jeg føler jeg virkelig får brukt denne tiden på å drive med musikk. Låtskrivingshelgene vi blir tilbudt som studenter ved Westerdals og samspillprosjektene har dessuten inspirert meg veldig mye, og jeg har fått mulighet til å lære mer om min musikalske identitet via disse.

Joakim forteller at han tar stor inspirerasjon fra sin egen fantasi, og lar musikken skape en egen verden.

Jeg skriver låtene mine veldig ut fra min egen fantasi. Det høres kanskje litt crazy ut, men ofte lager jeg egne karakterer i tankene mine som jeg skriver låter om og som kan representere meg på ulike måter. Dermed er det ikke alltid at tekstene betyr det jeg faktisk synger.

Musikken min er min egen lille boble; en slags fantasiverden jeg selv skaper.

Om Joakim kunne opptrådd på sin drømmescene, hadde det vørt en unik blanding av det klassiske og det moderne.

Det jeg har mest lyst til er å sette opp en konsert på en venue som egentlig ikke er ment for den sjangeren jeg driver med. For eksempel en konsertsal hvor det vanligvis blir spilt mer klassisk musikk. Eller kanskje en stor kirke… eller katedral. Å sette opp et skikkelig massivt lysrigg og skape en stor og mørk stemning foran et gira publikum, det hadde vært gøy.

Den kontrasten mellom det futuristiske og det klassiske i et gammelt lokaletror jeg kunne blitt kult og stemningsfult, samtidig som det står i stil med musikken min.

Til sist; hva er dine planer for fremtiden, Joakim?

Nå jobber jeg mot en utgivelse på to singler, samt en musikkvideo til den ene låta. De skal begge spilles på Live ACT, for aller første gang. Ellers er jeg ganske spontan og liker å ta ting som de kommer, samtidig som jeg hele tiden pusher meg selv for å lage nye ting.

Få med deg Joakim på John Dee, torsdag 6. april!
Sjekk ut Facebook siden hans: https://www.facebook.com/joakimbobergmusic

Intervju av Rebekka Aadland.