ESTER ADELE

"DET ER JO DØDSFETT OG DET ER NETTOPP DERFOR JEG VIL DETTE HER"

Selvstendig næringsdrivende, inspirert og fokusert debuterer Ester Adele + band på LiveACT; BLÅ for andre året på rad - i år med egne låter. På scenen kan vi forvente å høre R&B- og soulinspirert popmusikk med innslag av blant annet elektroniske og organiske elementer.

Hun har gjennom årene formet musikken etter eget ønske, og inspireres av en sjanger som ligger mellom den tradisjonelle R&B-stilen og den nye R&B-stilen som vi finner i dag. Tekstene hun skriver omhandler hovedsakelig både kjærlighet og natur, noe hun finner terapeutisk og tidvis "jævlig klisje".
– Når det er sagt er jeg er veldig åpen for ideer, også jobber jeg jo ikke alene. Jeg hadde ikke klart det uten bandet mitt.

Noen av artistene som har vært store inspirasjonskilder for Ester Adele er blant annet Anderson Paak, Prince, Frank Ocean, Kendrick Lamar og NAO.
– Mange av de har jobbet drithardt for å få til det de får til. Det er jo ikke sånn at alle blir stjerne over natten. Så sånn sett tenker jeg at jeg er akkurat der jeg skal være.

Hun gikk fra å studere idéhistorie på Blindern til å høre på intuisjonen i hodet hennes. Dermed fant hun ut at hun har det best når hun gjør det hun elsker, nemlig musikk. Drømmescenen befinner seg i England, nærmere bestemt Royal Albert Hall, men hvis det skulle vært i Norge ville det vært på Rockefeller.
– Musikken min er liksom ikke Spektrum; den er ikke så kommers. Jeg prøver bare å være realistisk.

Ester Adele sier at for å nå toppen så er det masse hard jobbing, men det er hun forberedt på. I ryggen har hun både familie og venner som backer henne, noe hun er ekstremt takknemlig for. Hun forteller at det ligger et par nye låter på lager, så drømmen om å lage en EP nærmer seg realitet!
– Det å stå på scenen er veldig nervepirrende, men på den beste måten - for da blir man skjerpa. Mest av alt er det jo dødsfett og det er nettopp derfor jeg vil dette her.

Ester Adele håper på digg publikum på BLÅ den 25. april og gleder seg til å opptre!

Skrevet av: Lea Pernille Grimstad Olsen
Foto: Morten Frool