Celiin server melankolsk pop på John Dee

Har du hørt om fargerik depresjon eller glad melankoli? Celiin serverer begge deler på John Dee torsdag 6. april.

”Du, jeg må nesten gå nå jeg, bestemor” sier Celiin legger på sjenert, for hun er selvsikker og dyktig, men jordnær og sjarmerende. Musikken blir beskrevet som harmonisk pop. Nærmere bestemt: ”Pop to the core, med litt melankolsk preg ” ifølge henne selv. 6. april skal hun la publikum på John Dee få ta del av det universet hun har skapt de siste årene.

Trøndelagsjenta Celiin har lang erfaring i musikkbransjen, men har de siste årene fokusert på å lage ny og mer moderne musikk som lanseres i år. Hun tror selv at hun den siste tiden har turt å ta et skritt lenger inn i pop-bransjen.

Det er jo veldig sånn kontrovers rundt hva som er blodkommersielt og sånn, og at pop derfor ikke er like kredibilitet som mye annet, men det lages faktisk utrolig mye bra i Norge og Skandinavia. Det har vel gjort at jeg tør litt mer faktisk å kalle meg en popmusiker.

Celiin lanserer snart ny musikk, og er spent på det nye prosjektet. Hun forklarer en prosess hvor hun har blitt kjent med sitt musikalske uttrykk på en egen måte, og også hatt muligheten for å eksperimentere med sitt vokalske uttrykk. Det hele ender i mangfoldig pop med innslag av fargerik depresjon og glad melankoli.

Drømmen er jo å få til det her da, på et vis. Få prosjektet mitt opp og stå, bli flinkere, og kanskje klare å bygge en liten lyttergruppe som setter pris på det jeg gjør.

Det jeg holder på med nå er veldig nytt for meg selv. Selv om det kjennes veldig naturlig, og det er en naturlig utvikling i forhold til hva jeg har holdt på med tidligere, så er det likevel et skritt i en ny retning. Jeg må bare jobbe for å bygge dette universet sten for sten. Og det er en ganske lang prosess, men jeg føler jeg er på vei.

Husk å få med deg Celiin på John Dee 6. april. Sjekk ut facebook arrangementet for mer informasjon: https://www.facebook.com/events/248797842246806/

Intervju av Rebekka Aadland.