Gled dere til hip hop og gode vibes med H.J.B!

Vi møtte H.J.B for en prat og en mer sammensveiset gjeng med glade gutter skal man lete lenge etter. De skal stå på scenen på Blå 3. april.

Det er gutta Eirik, Eivind, Steffen, Herman og Sondre som står bak Henrik Jamar Band. De har alle spilt forskjellige steder før, blant annet på Mono og John Dee, og nå er bandet klart for sin første konsert sammen på Live ACT mandag 3. April på Blå.

Vi gleder oss i hvertfall til catmob og ikke minst afterparty, ler en av gutta. Og konserten da. Vi tenker jo å stille nakne.

Hva salgs låter kan vi vente oss fra dere?

Det blir hip hop. Litt ASAP-greier og litt Outcast. Det var litt sånn vi ble til. Vi digger alle hip hop og stemningen som følger med.

Gruppens dynamikk består av ukenetlige øvinger ig kaffemøter. Under intervjuet smiler guttene bredt og ser kjærlig på hverandre.

Vi er jo hverandres sosiale liv og gjør vel nesten alt sammen.

Men hva er H.J.Bs drømmescene?

Åh det må bli å spille albumslipp på et sted som ikke er helt grusomt. Slottsfjell for eksempel.

H.J.B er så langt veldig fornøyd med studenttilværelsen ved Westerdals Oslo ACT.

Nei altså, det er jo først og fremst folkene man møter på linja som er kult og som også inspirerer. Det går ellers mye i elektronisk her på skolen, hvis ikke er det jo ellers opp til oss selv hva vi vil gjøre og hva vi vil spille.

Etter å ha blitt spurt om sine planer for fremtiden smiler Herman og kommer med svaret "To barn og fire biler".

Neida, kunne leve av å lage musikk. Ikke være telefonselger skyter en annen inn. Vi like ikke å tenke for langt frem i tid. Et år av gangen.

Intervju av Mia Furulund. Foto av Ida Broen.