Glitrende Nelle åpner Live ACT

Nelle åpner Live ACT 3. april med fire egenkomponerte låter. Vi har tatt en prat med henne om hva vi har i vente.

Vi møter Nora Høistad (21), også kjent som Nelle i et teaterstudio på Westerdals Oslo ACT. Hun går populærmusikk på Westerdals Oslo ACT. Historien bak artistnavnet hennes er ingen tilfeldighet.

– Jeg bestemte meg ganske tidlig for å bruke et artistnavn, og det var også noe jeg tenkte over ganske lenge. Jeg ville kalle meg for noe som minnet om Nora, men som skilte seg ut fra mengden. Jeg kom på Nell som er en tittel på en Jodie Foster film, jeg syntes det klang veldig fint. Jeg fant så ut at det var et annet band som het det, og det var da jeg bestemte meg for å bruke Nelle med stum e på slutten. Uken etter jeg tok patent på navnet var det en annen artist på Spotify som het det samme, men heldigvis har vi helt forskjellige sjangre.

Nora fant ut at et artistnavn var helt nødvendig for å skille henne som person fra henne som artist.

– Jeg er ikke like dyster som sangene mine, Høistad fniser. Jeg skriver mye mer dystert enn jeg er som person. Det er veldig tydelig. I virkeligheten er jeg en blid og glad person, som tuller og sånt.

Hvorfor tror du det er en forskjell på deg som person og som artist?

– Det har noe med at vokalen min er ganske sår. Jeg synes det er vanskelig å synge med en glad tone. Det er kanskje skikkelig klisjé å si, men det er sånn jeg syntes at det høres best ut.

Dette blir første gang Nelle skal stå på en scene og fremføre egenkomponerte låter, og hun har hentet masse inspirasjon fra norske artister.

– Jeg lar meg inspirere av Susanne Sundfør, Röyksopp og Emilie Nicolas. Jeg spilte på BLÅ under Live ACT i fjor også, men dette blir første gang jeg skal spille egne låter.

Det kommer tydelig frem at Nora er en jente som liker å eksperimentere utenfor boksen, men da vi spør hva Noras drømmescenario er hun ganske ydmyk.

Det måtte ha vært en litt liten, intim scene som står i stil med musikken min. Jeg har egentlig ikke tenkt så langt en gang. For meg handler det mer om opplevelsen det gir meg som artist. Du kan jo spille på en liten scene, men likevel ha de største tankene etterpå.

Til slutt Nora, hva tror du blir det beste med Live ACT?

– Jeg gleder meg til opplevelsen med å spille på Blå! Blå har allerede et særpreg. Jeg gleder meg også selvfølgelig veldig til å se hvilke prosjekter de andre musikerne har jobbet med.*

Her kan du sjekke ut Nelle sin Facebookside: https://www.facebook.com/OfficialNelle/?fref=ts

Intervju av Helene Faannessen Raunehaug. Foto av Ida Broen.