Haba Haba Oh Yeah blåser liv i Campus Fjerdingen 5. april!

Vi intervjuer Bendik og Gaute fra Haba Haba Oh Yeah på Campus Fjerdingen. De sier bandet er formet i sammenheng med Live ACT så det vil (foreløpig) bli unikt for anledningen. Bandet består av hele 10 personer som spiller en jungel av forskjellige instrumenter, og de kan by på alt fra gitar til blåserekke.

Bendik og Gaute starter med å kort forklare hvem Haba Haba Oh Yeah er og hva de holder på med.

Vi er et ganske annerledes band, sier Bendik. Kan si at vi spiller mest vintage, soul, funk, rock og folkemusikk, ikke blandet men litt fra hver stil.

Ja, og vi har på en måte kommet litt sammen som band på Westerdals. Vi hadde faktisk vår første gig nå i helga, på gardefest på Huseby leir! Sjukt festlig sted, legger Gaute til.

Bendik forklarer videre at de tar stor inspirasjon fra folkemusikk, og at de liker å blande folkemusikken med det moderne. De nevner band som svenske Hoven Droven og norske Bigbang. Bendik legger også til at han får inspirasjon av kjæresten, som spiller fele.

Vi er jo veldig inspirert av folkemusikk da, Gaute har vel fått det litt ufrivillig inn i oppveksten, ler Bendik. Og det har faktisk litt med oppvekst å gjøre. Men nå i ”voksen alder” er det nok mest preferanse. Å kunne blande folkemusikk og moderne.

Hvordan fungerer det egentlig for Bendik, Gaute og resten av Haba Haba Oh Yeah å kombinere musikken og studenttilværelsen på Westerdals Oslo ACT?

Vi har ganske lite skole, svarer Gaute. Eller skolen er på en måte musikk, så det går jo veldig i hverandre.

Kan vel egentlig si det er ganske mye skole da?

Ja, og skolen har på en måte påvirket musikken vi spiller til en viss grad også. Det er så klart mye personlige preferanser som avgjør, men studiet har påvirket en del, legger Bendik til.

Haba Haba Oh Yeah skal stille med en haug av forskjellige instrumenter, blandt annet en blåserekke.

Vi synes blåseinstrumenter har en kul sound. Jeg spilte trompet i Garden, så vi tok med Bendik, Even og Anders som utgjør blåserekka i Haba Haba Oh Yeah derfra. Vi føler på en måte også at det kommer til å være en rød tråd i konserten vår på Live ACT, for selv om vi spiller flere forskjellige sjangre bruker vi blåserekka i alle.

Navnet Haba Haba Oh Yeah er jo noe for seg selv, så hvordan kom det egentlig til? Gaute forteller at det var ren drodling, og at ”Haba Haba” plutselig ble kastet ut. Deretter slang de på ”Oh Yeah” og bandnavnet var i boks.

Om gutta kunne spille hvor som helst i verden, på hvilken som helst scene gikk det mest i rockefestivaler. Både innlands og utlands.

Woodstock! Hadde vært sykt fett. Det hadde passet fint med folkerock-stilen, nevner Gaute.

Kanskje Vinjeerock, legger Bendik til. Musikken vi spiller hadde nok passet rett inn der, i nasjonalromantiske Valdres.

Så hav er guttenes fremtidsplaner for øyeblikket?

Vi vil jo skrive mer egne sanger, sier Gaute. Ja, nå går det mye i forskjellige sjangre og det er sjukt gøy, men vi tror kanskje at sounden vår hadde samlet seg mer om vi produserte mer egne sanger, sier Bendik.

For gutta er det viktig at bandet ser kult ut når de står på scenen. Blåserekka har mye å si på bandet som en helhet, og hvis det ikke ser kult ut så blir det ikke bra!

Med tanke på at vi har blåserekka, så er den nødt til å se kul ut, ellers blir det helt feil. Vi kommer muligens også til å ha en liten overraskelse (kanskje fele) og det tror jeg kommer til å bli ganske nice, sier Bendik.

Til slutt spør vi guttene det vanlige spørsmålet; hvatror dere blir det beste med Live ACT?

Frie tøyler. Det er sjeldent man får gjøre AKKURAT som man vil, svarer Gaute.

Håper bare at det kommer mye folk!, legger Bendik til.

Det skal vi nok ikke se bort i fra! Sørg for å skaffe deg plass på Campus Fjerdingen 5. april, for å bevitne en av Live ACTs mest fengende og allsidige konserter!
Se facebook arrangementet her: https://www.facebook.com/events/304680589951711/

Intervju av Thea Kristine Bøe og Anders Ringen. Foto av Petter Elstad.