- Dette er den nye generasjonen

Live ACT er Oslos største studentdrevne festival. Det er mange studenter fra ulike studieretninger som kommer sammen for å skape fire opplevelsesrike dager og det er mye som kan gå galt! Så hvem er det som holder styr på alle sammen? Hvem er det som legger til rette for at alt går knirkefritt for seg 3.-6. april? Hils på produksjonsleder Irene!

Irene er 25 år gammel og studerer Prosjektledelse for Kunst og Kreativ næring ved Westerdals Oslo ACT. Det er førsteårsstudenter fra Prosjektledelse som jobber med Live ACT. Noen av dem har erfaringer fra bransjen, mens noen er helt ferske. Irene har rukket å skaffet seg en bachelor i kostymedesign fra kunsthøyskolen i tillegg til å hatt et semester i japansk! Hun har også opparbeidet seg en imponerende CV;

Jeg har jobbet en del i film- og serieproduksjon i NRK. Enten som kostymedesigner eller kontinuitetsansvarlig. Jeg har også begynt å jobbe som frivillig i Future Leaders, et program der ønsket er å utvikle nye unge ledere til å tenke bærekraftig.

Irene har jobbet med Live ACT hver dag siden tidlig februar. Hun svarer på mail og henvendelser til (omtrent) alle døgnets tider. Hva slags forventninger har hun rukket å bygge opp til Live ACT?

– Man skal alltid ha en viss forventning. Men jeg har ingen klare forventninger til selvet oppsettet og hvordan det vil bli. Jeg er mer spent. Det gjør det veldig spennende for meg at det er venueansvarlige som for eksempel står for oppsett av scene og lignende. De får frie rammer til å utrykke seg selv som de har lyst. Jeg gleder meg til å se det!

Det er ikke første gangen Live ACT blir organisert. Hvordan tror produksjonslederen at årets Live ACT vil skille seg fra tidligere?

Vi har fått litt større økonomi å jobbe med. Det gjør at vi i år kan skape en mer temabasert festival, som gjør at ting får mer sammenheng. Vi har rom for å være mer kreativ ved å samle festivalen.

Frie rammer og mer rom for kreativitet til Norges mest kreative studenter? Det må da bli en suksess? Hva tenker Irene om at det kun er studenter som jobber med festivalen?

Det er alltid en utfordring når det gjelder studentproduksjoner. Det kan gå begge veier! Men dette er Westerdals studenter. Vi er kreative. Vi gjør vårt beste for å skape en god opplevelse. Både til publikum og internt.

Det er som sagt mange studenter som er med for å jobbe for at Live ACT blir årets råeste studentfestival! Studenter fra populærmusikk til maske- og hårdesign er representert. De aller fleste jobber "backstage" og i forkant av i tillegg til under festivalen. På Live ACT vil du kunne få et unikt innblikk i ikke bare fremtidens stjerneskudd innenfor musikk, men også hvordan alt organiseres av hele produksjonsteamet.

Dette er den nye generasjonen musikere og produksjonsmedarbeidere. Noen er fra siste kull. Hvis arbeidsgivere skulle trenge noen i for eksempel lysbransjen - hvorfor ikke bare stikke innom og se hvordan vi jobber?

Irene vil ønske alle velkommen til Oslos største studentfestival 3.-6.april:

– Jeg synes alle har gjort en utrolig bra jobb! Dette kommer til å bli så bra. Engasjementet er veldig høyt oppe. Jeg er veldig imponert. Det blir sykt awesome!

Ønsker du å komme i kontakt med Irene, eller noen andre i produksjonen må du ikke nøle med å sende avgårde en mail til nilire16@student.westerdals.no

Intervju av Sara Wedul Gundersen.