Big bang møter 70 tallet - her er Alex Winther!

Alex Winther (25) skal spille på BLÅ, mandag 3. april.

Han er fra Oslo og har holdt på med musikk lenge. Alex har flere prosjekter på gang, og satser knall hardt! Når vi spør han hvilken sjanger han spiller er det vanskelig å sette fingeren på det.

60-70 tallet fusion – funk – jazz, sier han og ler. Big Bang møter 70 tallet – soulrock kan vi kalle det. Sært, men morsomt.

Han har spilt gitar siden han var liten, og så synger han selv. I løpet av tiden har han spilt i flere band, jobbet i studio og der det trengs. Dette er det andre året hans på Westerdals Oslo ACT. Det meste er egenlært, og han har tatt en del spillejobber rundt om i Norge.

Gratis arbeid og hardt arbeid gir resultater!

Han har vært med på Live ACT før, og gleder seg til i år. Han har spilt blant annet på BLÅ, John Dee, P stereo festivalen i Trondheim og kjørt verden rundt med syv andre gutter.

Jeg har spilt på alle scenene bortsett fra de største her i Oslo så det er et mål i år!

Han er glad i oppmerksomhet, og det kan komme av at han gikk drama på Videregående.

Jeg trives godt i eget selskap, ler Alex.

Men hva med det sosiale livet utenom musikk? Han synes det er inspirende å møte andre mennesker med drømmer.

Det går fint, jeg er først og fremst venn med andre musikere. Det er veldig sosialt. EN ”mingle-greie”, skal du bli stor så må du skape relasjoner.

Men hvordan skolegangen på Westerdals påvirket han?

Jeg har funnet band og blitt bedre kjent med lyd og lys. Man får et nettverk på skolen med andre med like interesser. Lærerne er aktiv i bransjen, det gjør det mer motiverende. Jeg prøver å være meg selv, og ikke bli for påvirket av andre.

Det som inspirerer Alex er flinke musikere. Store stjerner til gode venner. Eller bare en tur på løkka.

Man bestemmer ikke helt når det skjer. Jeg blir inspirert av mye.

Han spiller egne låter, som også ligger på spotify (se link nederst i artikkelen) og jobber litt med bandet Anima som akkurat slapp to singler. Når han var liten ville han bli verden største rockestjerne og den drømmen er der fortsatt.

Drømmescenen hadde vært orange scenen på Roskilde. Vi drar dit hver sommer med en gjeng, og hver gang tenker jeg på hvor kult det hadde vært å stått der selv.

Hvor finner vi Alex om 5-år?

Jeg fikk samme spørsmål for fem år siden og jeg vil fortsatt det samme - leve 100% av musikken. Gjøre kreative ting. Leve av det jeg elsker mest!

Sjekk ut Alex Winther på Facebook:
https://www.facebook.com/alexwinthers/?fref=ts

Sjekk ut Alex Winther på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/3PI6b40gIlteD95POq5i1x

Intervju av Ida Broen. Foto av Helene Raunehaug.