Ida & Gutta

Ida & Gutta returnerer til Live ACT 2018, som sitt andre år på festivalen. Siden sist har de videreutviklet og polert musikken, og er i år klare for å spille på en ny scene - nemlig John DEE.

Bandet består av Ida F. Kampenhaug (vokal), Even Gabrielsen (trommer), Joakim Myhre (bass), Henrik Øien (gitar) og Stian Ovesen (gitar). Sammen lager de en blanding av punkrock, soul og prog. Ida spiller egentlig også keys, men forklarer at hun ikke gjør det i Ida & Gutta fordi hun vil at det skal være litt møkkete.

Ida & Gutta startet mest som et slags soloprosjekt for Kampenhaug, men ettersom hun ikke spiller alle instrumenter selv ble det nødvendig med noen tilskudd i bandet. De meldte seg på Live ACT i fjor, og har siden den gang fortsatt sammen som band.

-I 2017 var det kanskje litt mer mitt hjertebarn, men i løpet av perioden med Live ACT i fjor ble det på en måte alle sammen sitt band, kommenterer Kampenhaug.

Under Live ACT 2017 sto bandet sammen på scenen for første gang, og da hadde Kampenhaug skrevet sangene selv. Bandet er selv litt splittet i om de har gått i en mer eksperimentell eller streit retning, men de er sikre på at de har gått litt mer mot det progressive.

-Vi har jobbet fram mye av det musikalske i fellesskap i år, skyter hun inn. Og vi har det gøy sammen!

I år ser selvfølgelig bandet frem til å spille, men de gleder seg også litt til å bli ferdig og kunne slappe av. Det er mye arbeid som legges inn i festivalen, og særlig for artistene som lager musikken flere måneder i forveien. Kampenhaug og resten av bandet gleder seg til å komme opp på scenen og føle på nervene, og gjøre det de liker best - spille live. Ida & Gutta høres både rått og gjennomført ut, med andre ord; det er mye å se frem til.

-Publikum kan glede seg til at vi har det lættis, for det er jo det det handler om - å ha det fett!

Kampenhaug avslutter med en oppfordring til publikum:

-Kom og se, kom og hør. Det kommer til å smelle på scenen!

Skrevet av Thea Østensen
Foto: Privat