Ida Lunde

"Det kan fort bli veldig emosjonelt"

Ida Lunde og hennes nye band er med på å avslutte Live ACT på best mulig måte 26. april. Vi fikk skvist inn et lite intervju før hun reiste til Sverige i forbindelse med ny musikk.

Vi møtte Lunde for en liten prat om hva publikum har å glede seg til under opptreden hennes på Kulturkirken Jakob.

Hva vil du si et unikt med Live ACT?

– Det som er unikt med Live ACT er at alt er i regi av skolen og det er en fin plass å få vist seg frem på og ikke minst få en smakebit på hva man har i vente. Jeg synes det er veldig bra av skolen å arrangere noe sånt!

Hva tenker du om å opptre på en utradisjonell scene som Kulturkirken Jakob?

– Det var der jeg håpet at jeg skulle spille. Jeg er veldig tilhenger av en mystisk setting og det synes jeg at Kulturkirken Jakob har. Vi skal spille noen nye låter, og den ene låten vil passe utrolig bra fordi den er mystisk og det er en stor sang som passer bra til et kirkerom.Det blir skikkelig kult.

Du skriver egne låter og de kan beskrives som følelsesladde. Hvor henter du inspirasjon og ideer fra?

– Som regel er det fra ting som skjer meg selv. Men i det siste så har det ikke skjedd så mye, så jeg har vært nødt til å tenke litt annerledes. Nå henter jeg inspirasjon fra folk jeg møter og hva de forteller meg, også prøver jeg å sette meg i deres posisjon og skriver som om det skulle vært meg selv.

Hva føler eller tenker du når du står på en scene?

– Det er veldig mye adrenalin, og det kan fort bli emosjonelt, spesielt hvis jeg får reaksjoner fra publikum. Det var en gang jeg sang en sang også stod det en dame og gråt i publikum. Da ble jeg sånn wow- at musikken min treffer andre er noe av det fineste jeg vet. Det er noe unikt med å stå på scenen og få en sånn type reaksjon.

Blir du nervøs?

– Jeg er som regel ganske nervøs. Jeg har en tendens til å tenke på ting som kan gå feil og som er en ting jeg prøver å jobbe av meg. Men da prøver jeg å puste og ta meg tid til å roe meg ned. Det er ikke vits å motarbeide nervøsiteten, for den vil være der uansett.

Du har vært med på The Voice, Idol og MGP Junior. Blir du mindre nervøs for hver gang du opptrer?

– Jeg føler at det bare blir verre og verre fordi musikken betyr mer og mer for meg. Nervøsiteten er et tegn på det det betyr veldig mye, men i det siste har jeg blitt flinkere til å slå meg løs på scenen og ikke bare stå der som en stiv pinne.

Har du planer om å slippe noe ny musikk i nærmeste fremtid?

– Jeg er usikker på akkurat når det blir, men vi er godt i gang med nye låter. Jeg skal til Sverige på mandag og møte en som heter Per Eklund, han har jobbet blant annet med Sondre Juvstad. Så i det siste har jeg jobbet med ideer jeg kan ta med meg dit. Så nå gjenstår det bare å få spilt det skikkelig inn også får vi se når det passer å slippe de. Det er veldig spennende for tiden.

I dag studerer du på Westerdals og du skal snart opptre på Live ACT. Hvor er du om 5 år?

– Om 5 år er jeg forhåpentlig et kjent navn innenfor musikkbransjen i Norge i hvert fall. Jeg har veldig lyst til å nå folk utenfor Norge og, men førsteprioritet er å få en base her. Jeg ser for meg en hverdag som er delt av å være på turne og opptre mye, og å være i studio og produsere med masse flinke folk.

Ida Lunde gikk musikklinja på videregående og etter tre år der var hun usikker på om hun ville fortsette å studere musikk. Vi lurte på hvordan hun endte opp på Westerdals.

– Jeg var innom og sjekket på UiO, fordi jeg følte at jeg måtte studere. Men så har jeg aldri vært så glad i teori og ville ha noe som var litt mer aktuelt. Jeg ville ha noe som var tett knyttet opp til det jeg gjør, og da fant jeg ut at Westerdals har populærmusikklinje og fant ut at det passet meg bra. Det gir en god mulighet til å komme inn i miljøet her i Oslo, og nå har jeg fått mitt eget band, så det har vært veldig bra.

Skrevet av: Henriette Baglo Brekke