- Jeg har undervurdert hvor sårbart det er å skrive egne låter

NB: Karethe vil ikke opptre på Kulturkirken grunnet sykdom.

Første gangen Karethe Eriksen skulle debutere som artist på scenen fikk hun blackout og glemte teksten til en av hennes næreste låter. Det er fire år siden, og Karethe har nå rukket å bli en erfaren artist med en rekke sceneopptredener bak seg. Tirsdag 04. april er hun klar for å opptre på Live ACT i ny stil!

Etter Karethes aller første opptreden hadde hun en opplevelse av at hun ble dratt i flere retninger uten helt å vite selv hvor hun egentlig ville. Selv om hun utviklet seg selv som artist og leverte godt, ble hun nødt til å ta et skritt ut av alt for å kunne ha det bra, og ikke minst finne ut hvilken vei hun skulle gå.

Jeg har ikke vært ute på scenen siden i fjor sommer. Så jeg er spent på hvordan det blir å komme ut igjen! Jeg tror nok det blir ålreit, og det er jo mye klang i den kirken også, så det er et spennende utgangspunkt.

Karethe vil med hjelp av Jørgen på gitar og stompbox fremføre en god mix av kunstnerisk og melankolsk soulpop. De ønsker å fylle ut lydbildet med ulike effekter og klanger. De vil utvide spillerommet og bruke de midlene de kan, i og med at de bare er to stykker. Duoen har spilt sammen en god stund og har en veldig god musikalsk kjemi mellom seg. Sammen har de komponert låten “Oh honey” som er en av to egenkomponerte låter de vil fremføre på Live ACT. I tillegg skal de fremføre to coverlåter. Hva slags budskap kommer vi til å få oppleve av Karethe i kulturkirken?

Jeg liker ikke å stemple budskapene mine. Jeg liker å lufte ideer, tanker eller følelser istedet for servere en bestemt følelse. Det blir altså kanskje ikke så konkluderende. Det åpner vel opp for at publikum får å ha egne tanker selv.

Karethe har på flere måter den siste tiden gått gjennom prosesser der hun har funnet mer frem til hvem hun skal være som artist. Hun vil ikke låse seg til en retning eller en sjanger, men vil ha en fri ramme for musikken sin videre. Hun har skrevet flere egne låter. Det har hun gjort før også, men det er først den siste tiden hun virkelig føler hun har kunnet formidle akkurat hva hun tenker. Hun har for første gang også kjent på redselen ved å blottlegge sine egne følelser og tanker.

Jeg har undervurdert hvor sårbart det er å skrive egne låter.

Maria Mena har vært en inspirasjon for Karethe, spesielt som låtskriver. Noe av det hun liker best med musikken hennes er at den føles ekte. Hun mener at man ikke alltid skal trenge å være pen og perfekt, men at man gjerne kan vise frem “feilene” sine i tekstene en skriver. Karethe stiller seg bak den bevegelsen som omhandler dette prestasjonsjaget i dagens samfunn og håper å kunne formidle noe av dette i sine fremtidige tekster. Her finnes det mange som inspirerer henne;

Damer som Ulrikke Falch for eksempel! Hun inspirerer meg til å faktisk skrive de setningene som jeg i utgangspunktet kan slite med å tørre å skrive.

Her kan du se noe av det Karethe har gjort tidligere:
https://www.youtube.com/watch?v=TNz4M9DzTa0

Vi gleder oss stort til å følge Karethe videre - og ikke minst til å se henne på scenen på Kulturkirken 04. April!

Meld deg på facebook-eventet her for å holde deg oppdatert på festivalen og programmet!

https://www.facebook.com/events/430901310591488/

Intervju av Sara Wedul Gundersen.