Jenny Zett

Jenny Zett har holdt på med musikk siden barnehagealder. Musikken hennes minner om tidlig Coldplay, Radiohead og Jeff Buckley.

Jenny Zett har drevet med musikk hele livet og kommer fra en veldig musikalsk familie. Hun begynte i kor allerede i barnehagen og begynte å spille cello da hun gikk i tredje klasse. I femte klasse lærte hun å spille piano for seg selv, og så gitar i konfirmasjonsalder. Da hun begynte på Westerdals Oslo ACT valgte hun dog å fokusere på sangen for å jobbe med sangteknikk og artisteri på scenen.

– Jeg er veldig glad i Ingrid Helene Håvik, vokalist i Highasakite, og Hanne Hukkelberg. Jeg synes de har veldig kul sangteknikk som jeg henter mye inspirasjon fra selv.

Hun forteller at hun skulle ønske hun var en av de som gikk ut i skogen eller ned til vannet for å finne inspirasjon, men hun sitter ofte i stua eller på rommet. Det vanskeligste med å skrive musikk mener hun er tekstene.

– Jeg sliter litt med å ikke skrive for direkte, at hvis jeg begynner å skrive så er det plutselig "å nå var det veldig rett frem, nå har du peiling på hvem jeg snakker om liksom." Så det er egentlige det å gjemme budskapet litt. Jeg forteller veldig lite fortellinger, det er mer en følelse eller et øyeblikk, og så bare bygger rundt det. Så det kommer fra egne erfaringer eller opplevelser.

Jenny Zett har mange låter på lager, drømmen er å få laget en EP. Under Live ACT håper hun på å bli sett og endelig få ut sangene sine til publikum for å videre kunne spille inn mer i studio.

Du ser Jenny Zett spille første dag på Live ACT på Westerdals Campus Fjerdingen.

Skrevet av: Victoria Palmquist
Foto: Ida F. Kampenhaug