Kent Anda

Kent Anda finner både trøst og glede i trist musikk, og håper publikum vil sitte igjen med samme følelse etter opptredenen hans på Kulturkirken Jakob.

Hei Kent! Nå er det ikke lenge til LiveACT. Gleder du deg?

-Jeg gleder meg veldig mye, det blir bra!

Hvordan startet det hele?

-Jeg begynte å spille musikk for å være kul i 6. Klasse. Far hadde gitt opp å få noen musikere i familien, siden mine to brødre prøvde seg og det var ikke noe for de. Så da jeg nevnte at det hadde vært litt kult å spille gitar så tok det helt av og jeg fikk egen gitar og tok gitartimer. Så jeg gjorde det mest for å være kul i begynnelsen, og jeg synes ikke det var sånn veldig gøy, men etterhvert fikk jeg muligheten til å spille med andre og da ble det noe annet. Derfra har det bare ballet på seg.

Og det ballet så mye på seg at du nå studerer på Westerdals og skal spille under LiveACT. Du skal opptre på Kulturkirken Jakob. Hva tenker du om at du fikk det venuet?

-Jeg er veldig glad for at jeg skal spille på Kulturkirken Jakob. Det var det jeg ønsket, fordi det passer musikken min veldig bra siden det er klangfullt og melankolsk. Det er noe kult med å spille sårbar musikk i et sånt rom.

Hva kan publikum glede seg til 26. April på Kulturkirken Jakob?

-Jeg har vært så heldig å fått med meg helt sinnssykt gode musikere. Jeg har blant annet med meg en veldig flink cellist, og det har jeg alltid hatt lyst til. Jeg har også en gitarist med meg som er genuint den beste gitaristen jeg vet om. Så det er noe publikum kan glede seg til, bare å høre på tonene de kommer med.

Du skriver dine egne låter, og de kan beskrives som følelsesladde. Hva håper du å formidle til publikum?

-Det er veldig personlig musikk og det formidler mange følelser og utfordringer jeg selv har slitt med. Det ble skrevet under mine "low-points" i livet, så det er gjerne følelser jeg vil formidle. Jeg vil at publikum skal sitte igjen og kjenne på den melankolien. Personlig finner mye trøst og glede i trist musikk. Det er den følelsen jeg vil at publikum skal føle på.

Hva tenker du før du skal opptre på en scene?

-Jeg bare koser meg før jeg skal på scenen og mens jeg står på scenen. Det eneste jeg tenker på er at jeg ikke skal glemme teksten. Det er det det går i, ikke så mye nervøsitet, men glede og spenning.

Hva har du fått ut av å studere på Westerdals?

-Jeg har merket en stor utvikling på meg selv som instrumentalist. Hverdagen min er basically kun musikk, og siden alle snakker om musikk så får du det under huden enten du vil det eller ikke. Jeg har vokst mye som musiker ved å gå på Westerdals.

Tekst av Henriette Baglo Brekke