Kirkeorgel + populærmusikk = sant?

Vi tok en liten prat med guttene i Kirkerist, som vil få veggene til å riste i Kulturkirken Jakob 4. april under Live ACT.

Inspirasjonen vår er fra et samarbeidsprosjekt mellom organisten, Iver Kleive, og gitaristen, Knut Reiersrud. Men i stedet for å covre det de har gjort, skal vi arrangere selv i samme stil, forteller Andreas, som skal spille kirkeorgel i Kirkerist.

Musikken de skal spille er tradisjonell kirkemusikk, folkemusikk og filmmusikk, det blir kirkeorgel og salmemusikk mot stor gitarlyd.

Musikken er først og fremst gjort for orgel, men med stor gitarlyd som skal skape en kontrast. Alt vi spiller er instrumentalt, så det blir ingen vokal.

Bandmedlemmene har arrangert hver sine sanger, og har gjort arbeidet med deres sanger veldig grundig.

Vi har skrevet noter for hverandre, skyter Per inn.

Torje, som spiller trommer i bandet, forteller at filmen Interstellar har vært en stor inspirasjon for bandet.

Jeg har arrangert en medley fra filmen, som blir veldig stor og pompøs. De som har sett filmen vil nok kjenne det igjen, sier han.

Sjangeren de skal spille går ikke akkurat under ”populærmusikk”, som er navnet på studiet deres på Westerdals Oslo ACT.

Vi føler at dette prosjektet er vårt, så skolen har påvirket det i svært liten grad. Men vi ble møtt av ganske sjokkerte blikk da vi spurte om å få låne penger av skolen til å leie et kirkeorgel. Det var ikke noe de ventet av populærmusikk-studenter, sier Andreas med et fornøyd smil.

Bandet gleder seg til å få spille under festivalen, og håper at konseptet til Kirkerist kan leve videre etter Live ACT.

Vi håper at vi kan turnere rundt i landet med konseptet vårt å spille i kirker. Det hadde vært en drøm i oppfyllelse, avslutter guttene.

Intervju av Janina Mosti.