Kristian Krystad er klar for Live ACT!

Vi har intervjuet Kristian Krystad (20) som skal opptre på Campus Fjerdingen. Han har drevet med musikk så lenge han kan huske. Les videre for å få en liten forsmak av hva han vil bringe på scenen 5. april!

Jeg er Kristian Krystad, spiller mitt eget materiale og mine egne sanger. På Live ACT skal vi spille mine sanger, i tillegg til en coverlåt.

Kristian har drevet med musikk siden han var liten og nevner at det musikalske og det lyriske ligger i familien.

Jeg pleide å skrive fortellinger til morfar, som er forfatter, og sang mye sammen med pappa. Da jeg var 12 år var jeg med i MGP Junior. Det er litt lættis å se tilbake på nå, men det var i hvert fall med på å gjøre meg scenevant i tidlig alder, på godt og vondt. Jeg fikk et veldig behov for å trekke meg tilbake noen år etter det. Spilte piano flere timer om dagen, og skrev låter. Hvem jeg er som artist i dag, har forandret seg en del siden da.

Nå vil Kristian beskrive musikken sin som en blanding av indie og pop, mens lydbildet kan dras litt over i rock.

Sangene jeg skriver blir skrevet ut i fra humør, og de gjenspeiler meg veldig. Jeg er veldig ærlig i tekstene jeg skriver og det er viktig at de har sjel. Jeg kommer nok aldri til å spille sanger noen har skrevet for meg. Autentisitet setter jeg høyt.

Hvordan er det å stå på scenen alene?

Altså, jeg synger alene, men har alltid jobbet med folk rundt meg. For å ta Live ACT som et eksempel er det mine låter, men jeg er avhengig av bandet for å få den sounden jeg ønsker.

Kristian nevner at han lærer mye av å være student ved Westerdals Oslo ACT, og at han jobber mye med musikken sin ved siden av studiene.

Jeg har sangtimer på skolen og bruker mye tid på å skrive. Det går mye i låtskriving egentlig.

Hvordan har Westerdals Oslo ACT påvirket musikken din?
Jeg tror at jeg har blitt mer selvsikker på å vise fram musikken jeg skriver. Det er en god plattform hvor det er flere i samme båt.

Kristian hører mye på indie-musikk, og dette har inspirert han mye. Musikken hans har også blitt sammenlignet med Tom Odell, noe Kristian tar som et stort kompliment! Han forteller også at en av hans ønsker er å stå på scenen på diverse festivaler. Han har et stort ønske om å stå på så mange scener som mulig.

Det kuleste hadde vært å reise fra festival til festival en sommer, det er drømmen. Har aldri satt en spesiell scene, målet har vært det å kunne opptre på så mange scener som mulig.

Hva tror du blir det beste med Live ACT?

Jeg gleder meg til å bare spille med bandet, det er alltid god stemning på øvingene, hele pakka, både å jobbe med det og konserten.

Kristian forteller også at det er veldig viktig for han at musikken skal bety noe, og at selv om han er frontfigren så skal bandet også få vist seg frem.

Det viktigste for meg er at sangene betyr noe. At de ikke er laget kun for å selge, men at jeg kan stå for tekstene og dele noe som er verdifullt for meg med lytterne! Så er det viktig at showet er godt gjennomført.

Jeg vil inkludere bandet så mye som mulig selv om jeg er fungerer som frontfigur. Musikken er jo typisk bandmusikk, så det er viktig at de får skinne litt også. Dere får ta turen og se hva dere synes!

Det er nettopp det som er planen, og vi oppfordrer deg som leser til å gjøre det samme! 5. april Live ACT på Campus Fjerdingen.

Intervju av Emilie Vikene. Foto av Anders Ringen.