Like Clockwork fyller Kulturkirken med nordiske melodier

Like Clockwork debuterer på Kulturkirken Jakob 4. April under Live ACT festivalen. Bandet spiller akustisk musikk med et nordisk og melankolsk lydbilde.

Vi møter Martin fra Sandnes og Torje fra Narvik som startet bandet etter de ”headhuntet” de gode vokalistene Ada og Ester Adele. Guttene er sikre på at de vil gjøre en hobby til alvor, og at de ønsker å leve av musikken.

Jeg kan ikke noe annet, så fremtiden må bli musikk da, sier Torje med et stort smil.

Guttene Martin og Torje har hatt en musikalsk oppvekst og dette har preget de til å starte på populærmusikk på Westerdals Oslo ACT. Martin som har tidligere studert lektorutdanning, sier han ser ikke bort ifra at han kan tenke seg å kombinere pedagogikk og musikk i fremtiden.

Studiet på Westerdals Oslo ACT gir de mulighet til å bygge det musikalske nettverket de trenger for å kunne leve av musikk, og det var her de møtte Adele og Ada.

Bandet er inspirert av artister som Susanne Sundfør, Simon and Garfunkel og Frank Oceans ballader. De synger på engelsk og kjører en nordisk vibe. Musikken er utradisjonell og vakker, med hjelp av melodiske slag. Like Clockwork beskriver seg selv som noe veldig fint og koselig.

Vi vil si det er bra dynamikk i gruppen. Vi spiller vakker musikk. Det er skjør, vokalt dreven musikk.

Kulturkirken blir bra, sier guttene. De kunne ikke tenkt seg noe bedre venue. Publikum kan forvente bra musikk og hyggelig stemning.

Målet er å skape noe bra. Vi har ikke noe ønske om å være frontmenn. Fokuset skal ligge på musikken og spille fordi det er gøy, og om man kan leve av det er det jo drømmen, sier Martin og Torje.

Prosjektet er rettet mot denne opptredenen, men guttene håper på å kunne spille sammen igjen i fremtiden.

Intervju av Selina Alexandra Grythe.