Mama Rock spiller papparock

5. April står Mama Rock på scenen på Campus Fjerdingen. Vi intervjuer dem i deres øvingslokale som befinner seg på samme sted. De tror Live ACT kommer til å bli en mulighet til å få vist frem hvordan musikk de driver med. Les videre for å bli litt bedre kjent med dem!

Så, hvem er Mama Rock?

Vi møttes her på Westerdals, vi likte alle den samme musikken, noe som egentlig forente oss som band, sier Vilde - den eneste jenta i bandet.

Bandet klassifiserer musikken sin som 80-talls inspirert funk og rock som alle kan danse til. Musikken deres kan gjerne kalles papparock, men etter som det gjelder å ha fokus på likestilling valgte gjengen å kalle seg Mama Rock. Bandet er enige om de har fått en god dynamikk, etter å ha blitt godt kjent med hverandre i løpet av deres tid på Westerdals Oslo ACT. Etter å ha blitt spurt hvem som tar litt ekstra av på scener var de enige om at godjenta Vilde var den som skilte seg ut.

Man skulle trodd at skolearbeid hadde kommet i veien for et band med store framtidsdrømmer, men Mama Rock er svært fornøyde med sin skolehverdag.

Vi har ikke så mye skolearbeid. Mye av det vi driver med av arbeid på skolen er freelance. Mange av lærerne er freelancere i tillegg, så de har god forståelse, sier bandmedlem Andreas.

I den forstand kan man på en måte si at skolen påvirker musikken vår og lar oss holde på med det vi selv vil, i veldig stor grad. Samtidig som vi får bredde gjennom å bli presentert for mye annet også, svarer Vilde.

Gutta i bandet tar inspirasjon fra dansbar datarock, og groovy rock. Bandmedlem Martin elsker følelsen av flyten i musikken.

Det er så nice når det føles litt som en jam session, og alt bare flyter, så det er ganske inspirerende i seg selv.

Om Mama Rock kunne fått velge drømme opptreden tenker de både innlands og utenlands. Hjemme i Norge er ønsket å opptre i Oslo Spektrum, mens på et internasjonalt nivå er festivalen Pinkpop i Nederland på toppen av lista. Bandmedlem Andreas har en drømmevisjon om den verdenskjente Woodstock-festivalen, som originalt tok sted i 1969.

Så har Mama Rock noen spesifikke planer for fremtiden?

Vi har holdt på siden september i fjor nå, og så vidt begynt å skrive litt selv, så vi vil jo gjøre mer av det, sier Vilde.

Skrive selv, utgi selv og skape sound rett og slett, svarer Andreas.

Mama Rock gleder seg til Live ACT, og er klare for å få spillt sin egen musikk med skikkelig produksjon vist frem hva det er de driver med.

Intervju av Thea Kristine Bøe. Foto av Mama Rock.