Marie Sagli returnerer til Kulturkirken med norsk visepop!

Marie Sagli har vokst opp med musikken. Oppveksten i en musikalsk familie har gitt henne rom for å kunne utfolde seg musikalsk. Hun har vært gjennom en rekke instrumenter og ulike sjangre. På Live ACT vil hun endelig vise frem det som har utviklet seg til hennes helt unike stil.

Musikk har alltid vært en stor del av hverdagen for Marie. Da hun vokste opp, ble det skrevet egne låter ved pianoet eller gitaren. I begynnelsen skrev hun på engelsk og sjangeren varierte. Da Marie startet på musikklinja på Askim VGS fikk hun endelig et innsyn i noter og akkorder og interessen for å komponere ble stor. Marie har en drøm om å være en så allsidig musiker som mulig:

For meg så er musikk så mye. Det er vanskelig å kun bestemme seg for et sted. Jeg har lyst til å lære meg alt! Jeg kommer sikkert til å studere til jeg er 40! ler Marie.

Maries hverdag består av å drive med musikk. Hun blir ikke lei, og synes Westerdals Oslo ACT gir henne rom for å bare kunne drive med musikk - og finne ut av hva slags musikk hun vil holde på meg. Likevel er hun glad i å kunne få pauser og gå turer i skogen og på fjellet. Og kanskje er det nettopp disse turene som har inspirert Marie til å lage musikk den seneste tiden? Marie har nemlig lenge komponert egne låter, men sjangeren har endret seg med tiden. Hva er det hun vil fremføre på Live ACT?

Det blir norsk pop! Det vil si pop på norsk med en del jazz akkorder og vise-tekst! smiler Marie.

Ved spørsmål om hva det er som inspirerer Marie, har hun flere svar. Hun er veldig glad i dikt, og henter mye inspirasjon fra norsk poesi. I tillegg handler låtene hennes om helt hverdagslige ting, som mange kan kjenne seg igjen i. Maries opptreden på Live ACT vil bli preget av genuinitet og ærlighet i en avslappende og fin ramme. Det vil kun være hennes egne låter - og de er på norsk! Musikken hennes representerer hennes egne erfaringer og tanker - tanker hun tror mange vil kunne kjenne seg igjen i. Og låtene føler hun stort eierskap for - de er veldig “henne”. Marie er veldig glad for at hun skal spille på Jakobkirken, og tror det blir et perfekt sted å fremføre hennes nye låter;

På Jakobkirken kommer gjerne folk for å høre musikken på konserten. Jeg tror også det er et veldig godt sted å vise frem min type musikk.

Marie gleder seg stort til årets Live ACT. Hun var med i fjor i en vokalgruppe, men vil denne gangen stå i sentrum med hjelp fra band bestående av Westerdals-studenter. Marie har planer om å drive med musikk resten av livet, men for henne er det ikke skalaen som spiller noen rolle. Det er ikke viktig hvor stor scenen er, eller hvor mange publikummere som kommer. Hun ønsker at folk skal høre musikken hennes, og like den;

Det holder at folk liker musikken min, og at de kan komme bort å fortelle meg at teksten har betydd noe for dem. Det er kanskje det jeg håper å få oppleve i løpet av livet - at noen jeg ikke kjenner kommer å forteller meg at det er noe med musikken min som gjør noe med dem.

Vi gleder oss til å høre hva Marie har å by på av egenkomponert norsk visepop på Kulturkirken Jakob 4. april! Meld deg på facebookeventet under for å holde deg oppdatert på konserten.

https://www.facebook.com/events/430901310591488/

Intervju av Sara Wedul Gundersen