Martine KN

Norsk musikk fra både nord og sør, med en koselig og trollsk atmosfære. Det blir både fint, koselig og litt mørkt når Martine KN kommer til Kulturkirken Jakob.

Den norske sangeren og skuespilleren, Lisa Stokke, har stemplet stemmen hennes som guddommelig, og sagt at hun kan nå så langt hun selv ønsker. Det er fra tilbakemeldinger som det Martine Kampevoll Nikolaisen henter motivasjon på tunge dager. Hun har nemlig ingen plan B dersom musikk ikke skulle bli et levebrød, derfor må det bare gå. På Live ACT, 26. april i Kulturkirken Jakob, skal hun vise hva hun er god for.

Ingen gjetter dette
-Jeg bruker å skrive ned ting som folk sier som jeg liker, eller hvis jeg hører noe på tv. I en av sangene mine har jeg nesten tatt hele verset fra en film. De sa masse greier, så bare valgte jeg ut det jeg likte best. Følte egentlig at jeg nesten ikke hadde skrevet noe av det selv, men stjålet det, forteller hun.
Martine forteller om hvordan hun finner inspirasjon til tekster, og om hvordan det enkelte ganger bare "flyter". Likevel innrømmer hun at det eneste som hjelper når det stopper opp, er å legge det fra seg.

I siste liten
- Nå i siste liten ble jeg nødt til å snu om på hele prosjektet. Det har vært mye motgang med å få ting ferdig. Det er både på grunn av produksjonen, og at jeg i tillegg skulle skrive noe mer. Jeg vil ikke gjøre noe halvgjort, så vi utsatte det prosjektet.

Nå blir det heller et slags viseprosjekt, sier hun. Martine forteller at hun og søsteren, som er profesjonell danser, lenge har hatt en drøm om å lage noe sammen. Som en form for kunst med musikk og dans. I stedet skal hun nå fremføre coverlåter som de lager egne versjoner av, men en egenkomponert låt blir det. Klaffer alt, blir ikke dansen skrotet helt fra prosjektet heller.

Målet
Et fast band, er det hun ønsker seg.
- Det gjelder å finne de rette rett folka, de du "klikker" med, forklarer Martine.

Selv om hun i dag ikke har et fast band, skal hun ha med seg noen flinke musikere til Live ACT. Andreas Isaksen på bass, Torje Antonsen på trommer, Fredrik Norvik på keys, Bendik Qvam på gitar og Thea Marie Ytterdal på fiolin og kor. Søsteren, Mariel Kampevoll Nikolaisen, skal også bidra med koring.

-Utfordringen blir å få nok øving, for jeg har ikke spilt med alle i dette bandet før. De fleste instrumentalistene er med på andre prosjekter også og er ganske travle, men jeg tror det kommer til å gå bra.

Drømmen
Berømmelse er ikke det hun drømmer om.

-Drømmen min er å kunne lage musikk som mange nok liker til at jeg kan leve av det. Jeg higer ikke etter å bli noen verdensstjerne, for det er ikke målet. Fallhøyden er så stor, så det må være helt greit og ikke bli verdensstjerne også, sier hun tankefullt.

De aller fleste blir ikke superstjerner, og for Martine handler tankegangen litt om å ikke gjøre fallhøyden for stor. Enda er hun ung, så om det er en kommende stjerne vi får se 26. april er fortsatt umulig å si noe om. Likevel, med Lisa Stokkes kommentar friskt i minnet, er det ikke godt å vite hvor Martine KN ender opp.

Tekst: Anna Larsen
Foto: Christer Bell, sminke: Maria Halleraker