MARTINIUS & Gashade tar deg med til 1800-tallets Amerika

Vi møter Martinius fra MARTINIUS & Gashade. 5. april opptrer bandet med 13 medlemmer på Campus Fjerdingen. Publikum kan vente seg en miks av country, americana, folk og coverlåter fra Bruce Springsteen-albumet ”We Shall Overcome”.

Musikalske Martinius spiller gitar og er vokalist i MARTINIUS & Gashade. Sammen med flere studenter fra utdanningsprogrammet Populærmusikk på Westerdals Oslo ACT har han dannet bandet som skal opptre under Live ACT på Campus Fjerdingen.

Jeg så på Live ACT som en sjanse til å sette sammen et band og ha en konsert med et kult tema. I bandet spiller vi alt fra munnspill til saksofon og orgel. Det er viktig for oss å ha det gøy og spille bra musikk!

Martinius påpeker at bandet er godt inspirert av Bruce Springsteens plate ”We Shall Overcome”. Under konserten 5. april skal MARTINIUS & Gashade covre fire låter fra albumet – der Billie Gashade har hevdet å skrive en av de. Opprinnelsen til bandets navn kommer for øvrig fra folkesangeren og trubaduren Billy Gashade, som er den hevdede mannen bak en av låtene bandet spiller.

Martinius forklarer at musikken ikke er av det teknisk vanskelige sorten – men visjonen bandet har, handler ikke om å vise frem avansert musikkunnskap. Heller å bruke musikken til det den er ment for - å underholde.

Det vi har lyst til er å skape en følelse av at vi jammer og egentlig bare har det kjempegøy! For da har publikum det gøy også. Se for dere New Orleans, Louisiana eller Nashville på 18- og 1900-tallet. Det er en sånn type stemning vi har lyst til å gjenskape på Fjerdingen når vi skal opptre på Live ACT.

Bandets medlemmer har bred erfaring fra blant annet kor til rockeband, fra egen musikk og låtskriving, til coverlåter. Allikevel blir Live ACT første gang MARTINIUS & Gashade står på en scene for å jamme foran et publikum. Men forhåpentligvis ikke den siste.

Intervju av Anders Ringen. Foto av Anders Ringen og Emilie Vikene.