PU$H-er grenser på Kulturkirken Jakob

4. April debuterer PU$H på kulturkirken Jakob. PU$H er en gjeng på 5 anonyme dollars og er en fusjonering av to grupper. Navnet kommer fra å ‘pushe grenser’. De ønsker å oppnå verdensherredømme. PU$H ønsker ikke at kjønn skal definere de som musikere. Dollartegnet representerer at de kan si fuck it, og ikke være så seriøse hele tiden.

Gruppen har hatt en musikkinteresse fra ung alder og har debutert forskjellig (dollar 1 har sunget death metal på Roskilde. Sjukt!). De er mellom 19-24 og kommer fra Tveita, Lier, Fredrikstad, Trondheim og Porsgrunn.

Ideen er at alle skal spille og synge litt, sier bandet. Vi kan forvente litt av hvert, blant annet synth, trommer, vokal effekt box og seff heavy twerking. PU$H spiller electronic pop, eksperimentell rap med innslag av soul, RnB og folketoner. Inspirasjon kommer fra artister som M.I.A, Sofi Tukker, Saint Vincent og det visuelle albumet til Beyoncé.

De lager egne låter inspirert av deres egne liv, på engelsk. Alle har hver sin historie som farger låtene. PU$H driter i struktur, hater patriarker og elsker dranks. Tema er patriark-hatet og muligheten til å sette i gang en debatt. Gruppa forteller at det er ikke lett å være kvinnelig musikere. Det er lett å føle at man ikke har en plass i et mannsdominert yrke, sier dollar 2. Resten av gruppa sier seg enig og føler det er veldig lite som skal til for å bryte det ned. Derfor ønsker de å være litt rebelske mot samfunnet. Musikkbransjen er et bilde av resten av verden. Det er en plattform som blir backet up av mange. Ting speiles, forklarer gjengen.

*Hater patriarker og hvite menn som pu$her femti, sier dollar 1.

PU$H er en ren WOACT-gjeng. Gruppen har ikke lyst til å leve av musikken, men leve for den. De forteller om en god dynamikk innad gruppa hvor de kan pitche farfetched ideer, og det er sånn mye av musikken har blitt skapt. De forteller om et veldig demokratisk samarbeid. De tar mye mye plass, men gir også mye rom.

Theres’ no D in PU$H, unless you get pu$hed.

Vi kan forvente et eksklusivt møte med Norgest neste store musikkgruppe og en skikkelig performance på kulturkirken 4.april! PU$H ønsker å overgå den gjennomsnittlige konsertopplevelsen. Patriarkatet er mye bundet i kirken historisk sett. Kirkens røtter og tema kan klæsje litt, men gruppen føler ikke at det er provoserende å fortelle om hverdagen.

Vi gleder oss helt sykt til å være en del av denne debuten og håper dere føler det samme!

Trykk på linken for å få full oppdatering på programmet til Kulturkirken Jakob under Live ACT:
https://www.facebook.com/events/430901310591488/

Intervju av Selina Grythe.