Søskenparet er kommet for å bli, dette er Adèlfia!

Ikke bare er de søsken, men sammen skal de opptre på Live ACT - og håper de kan leve av musikken for alltid. Vi har tatt en nærmere prat med duoen Adèlfia denne uken.

Adèlfia er aktuell for festivalen Live ACT. Mandag 3. april skal de spille på BLÅ. Duoen startet sammen for et halvt år siden, og har allerede gjort flere opptredener som band. Olve går årstudium i låtskriving, men har mange prosjekter på siden. Johanne tar en bachelor i populærmusikk på Westerdals Oslo ACT.

På Live ACT skal vi ha med oss fire andre bandmedlemmer i tillegg, dette er for å se hvordan låtene våres fungerer i et større band.

Søskenparet har vokst opp i en musikkfamilie i Trondheim. Olve har bodd i Oslo i fire år, og Johanne i to.

Vi har holdt på musikk så lenge vi kan huske, sier de.

Elektronisk musikk og pop musikk. Sammen skriver de egne sanger.

Vi blir inspirert av hip hop og R&B. Musikken vi skal spille er noe alle kan like, og vi prøver å skape en god stemning.

De har gjort flere eventjobber sammen i Trondheim, også på Radio. I tillegg til at de har spilt konserter andre steder i Norge.

Vi har spilt i store selskaper på ”vestkanten” her i Oslo, sier begge og ler. Live ACT vil forhåpentligvis åpne opp for flere muligheter til å opptre på større scener og større arrangementer.

Musikk er det sosiale livet vårt, sier Olve. Musikk opptar stort sett alt vi gjør.

Vi spør om studenttilværelsen Westerdals Oslo ACT har påvirket musikk-karrieren.

Westerdals er en inspirerende skole å gå på og jeg ser hvordan mange har utviklet seg her, inkludert meg selv, sier Johanne. Jeg har blitt mer sikker på hvilken sjanger og uttrykk jeg ønsker å ha.

Vi ønsker vel egentlig bare å finne vårt særpreg og bli anerkjent for det vi jobber med.

Skulle Adèlfia valgt en ”drømmescene” måtte det blitt den store scenen under Pstereo i Trondheim.

Det ville vel vært kult siden vi kommer der fra, sier begge. Også kanskje South West, verdens største bransjefestival. Det hadde jo vært noe, ler Olve.

Vi håper å leve 100% av musikken, sier duoen.

De har begge vært med på Live ACT tidligere, og syntes det har vært veldig gøy.

I år gleder vi oss mest til at det er mange som jobber for at dette skal bli enda bedre, og at sjangerne får hver sin venue. Vi tror det blir kjempe bra, og gleder oss til å vise dere hva vi har jobbet med!

Her kan du sjekke ut bandet sin facebookside;
https://www.facebook.com/adelfiaoffical/?fref=ts

Intervju av Ida Broen. Foto av BackofenPhoto.