For The Ladies

Musikk for både hjerne og rumpe

For The Ladies covrer energiske og adrenalinfylte jazz og funk låter med sin egen vri. De gir publikum muligheten til å slå seg løs.

For The Ladies er en gruppe med seks Westerdals studenter fra populærmusikk-linja. Prosjektet begynte i starten av skoleåret 2017, på bakgrunn av en interesse for jazz og funk. Bandet består av: Alexander Espeseth på bass, Tora Aagård på vokal og gitar, Ola Dønnem på slagverk, Martin Stenstad Selen på gitar, Bendik Qvam på trompet og Sindre Sauerlia på piano. Nå skal du bli bedre kjent med to av bandmedlemmene, bassist Alexander Espeseth og vokalist, gitarist Tora Aagård.

Musikk for mer enn (bare) damer.
Tross en felles lidenskap for musikk og at bandet ble dannet raskt, kom ikke bandnavnet like lett.

-Vi fant ut at alle i bandet er glad i damer. Så da ble det For The Ladies, vi spiller musikk for damer, enkelt og greit, sier Aagård.

Videre forteller Alexander Espeseth.

-Målet vårt er å lage musikk for både hjerne og rumpe. Sånn at du skal kunne bevege deg til musikken og samtidig tenke på det du hører på.

De forteller om historier fra bandøvinger og at det pleier å bli mye adrenalin og energi for samtlige medlemmer i bandet. Enkelte er helt i hundre etter å ha spilt en av sangene på repertoaret som er Yellow Jacket, av Snarky Puppy. Bortsett fra mye adrenalin, består bandøvingene av mye kaffe, rot og høyt volum. Likevel er det helt andre grunner enn de energiske bandøvingene som får Aagård og Espeseth til å drive med musikk.

-Hvorfor det er så viktig å drive med musikk, er et spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger. For noen ganger så sitter du der og øver og øver i mange timer. Men så tenker du for hva? Hva er vitsen? Men, du kan jo faktisk endre folk sine liv ved å skrive musikk og ved å gi publikum en opplevelse de ikke glemmer. Jeg står ikke på scenen for å vise meg frem eller for å få komplimenter, men for å gi publikum en opplevelse, et rockeshow, forteller Aagård.

Espeseth supplerer:

-Musikk er noe av det som gir mest mestringsfølelse på lik linje med sport. Når du endelig lærer deg en låt, eller spiller en spillejobb helt perfekt og du har full kontakt med bandet og har det drit gøy på scenen og kommer av. Den følelsen du sitter igjen med da, er noe som man ikke egentlig kan beskrives. Det er noe helt magisk.

Coverlåter med en egen vri.
Bandet skal covre jazz og funk låter av artister og band som Snarky Puppy og Shaun Martin. Espeseth forteller at jazz og funk er to utfordrende musikksjangre å covre.

-Musikken i seg selv er ikke så vanskelig teknisk, men at det er vanskelig å få alt samspilt. Som for eksempel en av låtene vi skal spille, av Snarky Puppy. Det er et band som består av musikere på et helt annet nivå. Det å få låtene til å bli tighte, er en oppgave i seg selv. Derfor vi har valgt å lage en ny sjanger på som kalles kvantemusikk, sier Espeseth.

Høye Ambisjoner.
Hvis For The Ladies kunne få velge mellom alle verdens konsertscener og spille på. Hadde de valgt San Fransico Jazz festival, med selveste Snarky Puppy som oppvarmingsband.

-Sikt høyt når du først kan, sier Espeseth og Aagård.

Alle medlemmene i bandet har mange ulike prosjekter på gang til enhver tid. Så de ser noen likhetstrekk i forhold til Snarky Puppy. Bandet koser seg når de spiller sammen, men ellers flyr de mye rundt på forskjellige konsertscener med andre band og artistprosjekter. Ambisjonene for konserten på John DEE er veldig klare. Folk skal danse og bandet skal gjøre det de kan for at alle i publikum skal bevege på rompa og se litt dumme ut. De mener at det er ingen vits å stå på en scene hvis de ikke gir alt og det skal de gjøre.

-Vi kommer ikke stå stille på scenen, selv om vi kommer til å ha de rareste ansiktsuttrykkene. Ser vi litt dumme ut blir det lettere for publikum å se litt dumme ut også, sier Espeseth

-Det blir en fest og et skikkelig rockeshow, legger Aagård til.

Spennende prosjekter.
Det er en annen annen grunn enn deres egen opptreden med For The Ladies, Aagård og Espeseth gleder seg til Live ACT. Å få se de andre popmusikkstudentene som skal opptre på under festivalen. De beskriver de andre studentene som veldig dyktige og at det er utrolig mange spennende prosjekter som endelig skal frem i lyset.

Tekst: June Tell Bustgaard
Foto: For The Ladies

For The Ladies er klare for å lage et skikkelig rockeshow på John DEE. Kommer du?

https://www.facebook.com/events/128049604713837/

Dersom du vil vite mer om Live ACT så sjekk ut festivalens Facebook- side:
https://www.facebook.com/LiveACTOslo/
Instagram: https://www.instagram.com/liveact2018/