Vilde Elen

Power til folket!

Coverlåter med mye power, innen sjangerne soul, funk og pop. Vilde Elen vil få med seg publikum på moroa.

Det er ikke første gang Vilde Elen Skøld Paulsen er med på Live ACT. Da hun skulle lage et nytt prosjekt i forbindelse med sin siste opptreden, tok hun med seg pianist Andreas Auby fra Mama Rock. De samlet sammen en gruppe ulike, dyktige musikere. Til sammen danner de soloprosjektet Vilde Elen med band og korister. Prosjektet består av vokalist Vilde Elen Skøld Paulsen, pianist Andreas Auby, gitaristene Martin Stenstad Selen og Martin Pettersen, bassist Joakim Myhre, trommis Aksel Røflo Indgul og koristene Emilie Kise og Madeleine Tverberg.

Live kommunikasjon
Prosjektet har et tydelig konsept. De skal ha det gøy selv, og det skal publikum også.
Det kommuniseres på flere arenaer enn scenen.
- "Vi skal ha det gøy på John DEE", det er navnet på den interne Facebook gruppa vår, sier Vilde Elen Skøld Paulsen.

For å vise frem det kunstneriske utrykket til prosjektet. Skal de involverte musikerne blande elementer fra ulike sjangere som soul, pop og funk og fremføre låter med mye power. Det skal de gjøre med låter av artistene Beyoncé, Prince, Whitney Houston og Anastacia. Skøld Paulsen forteller at nevnte sjangere er musikk hun føler seg hjemme i, og at kontakten med publikum er veldig viktig.

-Det er utrolig kjedelig når dyktige musikere står på en scene, men de ikke greier å skape skikkelig kontakt med publikum. Å stå på en scene handler om å få med seg publikum på moroa, sier Skøld Paulsen.

Suksessoppskriften
Prosjektets initiativtaker Skøld Paulsen har og driver med mange forskjellige prosjekter som blant annet show, musikaler, solo og bandprosjekter. Hun har en tydelig målsetning for 2018, å vise hvem hun er som soloartist, samt å legge ut låter på Spotify. Hun skriver tekster alene og sammen med andre. Hun har en klar suksessoppskrift på hva som skal til for å gjøre et gjennombrudd.

-Det handler om å være seg selv. Kanskje få hundre nei før du får et ja. Jeg har lyst til å skape ny musikk ved å få ideer og elementer fra ulike årstall, artister, band og sjangere. Lyst til å vise at det går an å lage råtøff musikk i 2018 med både storband og bak en computer. Hadde vært utrolig kult å få til å lage musikk som både en bestefar på 60 og ei jente på 18 år liker, forklarer Skøld Paulsen.

Videre beskriver hun seg selv som en showjente.
-Så jeg trenger litt fart og spenning i de prosjektene jeg holder på med. Derfor var det viktig for meg å ha et band i prosjektet. Musikken jeg selv lager er jeg helt avhengig av å ha et band som kan være med på moroa. Publikum skal ikke kun se på meg, men også se på gitaristen og tenke det han gjør på scenen er kult. Det er viktig at alle skal skinne på scenen, forteller Skøld Paulsen.

Forventinger og farger
I en kort prat med alle medlemmene i Vilde Elen kommer det frem at gjengen har mer enn engasjementet og lidenskap for musikken til felles. Alle er glad i å danse, og øl da. Det er klare tanker om hva de gleder seg til under årets Live ACT festival.

-Å se alle de andre sine prosjekter. Vi vet at det er mange som skal bruke egenproduserte låter og at det ikke finnes rammer for hva som er lov å gjøre. Så vi gleder oss rett og slett til å se mye forskjellig, sier Stenstad Selen.

Skøld Paulsen er noen erfaringer rikere etter fjorårets opptreden og røper hva publikum kan glede seg til i år.

-Publikum i salen vil vårt beste. Så det må man bare bruke for alt det er verdt. Opptreden i fjor gikk veldig bra og det var utrolig gøy. I år kan jeg love mye liv, røre og farger.

Fremtiden
Ambisjonene er klare for hva prosjektene hennes skal resultere i om ti år.

-Da har jeg en etablert solokarriere, gitt ut musikk alene og med andre musikere. Jeg drar rundt for å holde konserter i utsolgte lokaler. Er jo dette jeg vil leve av, ellers hadde jeg ikke drevet med musikk, sier Skøld Paulsen.

Om ikke alle prosjektene hennes går som planlagt, er plan B å bli lottomillionær.

Av: June Tell Bustgaard
Foto: Heidi Davidson

Er du klar for å ha det gøy med Vilde Elen på John DEE?
https://www.facebook.com/events/128049604713837/

Dersom du vil vite mer om Live ACT så sjekk ut festivalens Facebook- side:
https://www.facebook.com/LiveACTOslo/
Instagram: https://www.instagram.com/liveact2018/