Vulnerable

23. april braker Live ACT løs på Westerdals Campus Fjerdingen med det rocka bandet Vulnerable. Bandet består av vokalisten Jenny Mortensen, gitaristene Kent Ove Anda og Jacob Anfinnsen Thon, trommisen Magnus Kjellbergvik og bassisten Kasper Berg. Vi intervjuet dem på Westerdals Campus Fjerdingen noen uker før Live ACT.

Hvem er Vulnerable?

Mortensen forklarer at det er hennes prosjekt med fokus på at rocken ikke er død.
– Jeg ønsker å vise at det er plass til det på Westerdals, i tillegg til at kvinnelige musikere i rocken har en mulighet til å skinne framfor at de blir begravd i en mannsdominert sjanger.

Hva er bakgrunnen deres?

Mortensen forteller at hun ble introdusert for musikken i en ung alder av sin far.
– Jeg hørte på Kiss med faren min, satt på skuldrene hans og dansa med han og det har vært mange bilturer med musikken dundrende høyt. Det har alltid vært en veldig stor lidenskap for meg.

Anda tok opp gitaren i jakt på å bli kul i 6. klasse og endte til slutt opp med å like det.
– Så fant jeg ut at ingen syntes det var kult. Så begynte jeg faktisk å like å spille gitar. Jeg spilte i kirka til å begynne med for så å gå musikklinjen på videregående og lærte at det fantes mer enn bare kirkemusikk.

Mortensen har fungert som driveren for rockeprosjektet og forteller at det er noe hun har ønsket å få til lenge før hun begynte på Westerdals.
– Jeg tenkte at jeg må få til å dette fordi popmusikk er ikke min greie. Så var jeg så heldig at det er folk her som er interessert i rock og at de i tillegg er veldig dyktige. Så da ble det en naturlig prosess.

Vulnerable både coverer og henter inspirasjon fra band som The Pretty Reckless, Paramore og Animal Alpha.

– Disse bandene er suksessfulle og har tilfeldigvis en kvinnelig vokalist, de har klart å bane seg fram i en veldig mannsdominert sjanger uten at det har gått på bekostning av kvaliteten, i tillegg har de klart å vise at vi jenter har en plass i den typen musikk og at vi kan være veldig dyktige på det vi også.

Anda trekker fram energien de bringer frem sammen som noe de er spesielt stolte av.
– Den energien vi klarer å ha er noe som for meg er utrolig viktig når vi spiller den type musikk. Det er ikke bare å stå rett opp og ned å spille, man skal jo ha det gøy også.

Angående det å spille på Westerdals Campus Fjerdingen kontra et av de andre utestedene så forteller Berg om fordelene.

– Det er et sinnsykt bra lysshow her hver gang, i tillegg er lyden helt rå.

Anda føyer til at på mange konsertarenaer så må det bli gjort kompromisser som går på bekostning av nettopp dette, og kaller Westerdals Campus Fjerdingen på den måten kompromissløs.

Hva er deres tanker om Live ACT?

– Det jeg liker med LIVE ACT i motsetning til de andre samspilsprosjektene som vi har, er at dette velger vi å gjøre helt frivillig, vi får relativt frie tøyler til å gjøre det vi har lyst til og det er jo en ekstremt stor fordel. Forteller Kjellbergvik.

Til slutt ønsker Vulnerable alle velkommen til konsert!

Skrevet av: Jakob Maanum
Foto: Ida F. Kampenhaug