ZOFI

Unik og ekte elektronisk pop

ZOFI entrer John DEE 24.april med synth, mystiske vibes og en sound lignende Highasakite. Musikken er farget av egne opplevelser og skildres gjennom unik elektronisk pop. Det gjør det ekstra spennende.

Linn-Sophie Gerlach er frontfigur og bærer av navnet ZOFI. Det er også hun, i samarbeid med flere i bandet, som står bak låtene de skal fremføre på John DEE. Hun avslører at sangene er inspirert av noe hun selv har opplevd, noe som gjør at tekstene betyr ekstra mye. Linn-Sophie forteller videre at det er livet i seg selv og opplevelsene som inspirer henne til å skrive og lage ny musikk. Selv om dette er hennes andre gang på Live ACT, legger hun ikke skjul på at det er mer spennende når hun skal fremføre egne låter.

-Åh det blir både gøy og skummelt. Skummelt fordi, som sagt, skriver jeg som oftest personlige låter, men jeg tror ikke det er noe folk tenker så mye på. Viktigste er at man selv vet hva låtene egentlig handler om. Men så blir det gøy å se reaksjonen til folk. At det er mitt eget er jo bare kult.

Dette blir hennes første gang på scenen John DEE. Hun gleder seg mye til å spille selv, men ser også fram til å høre på alle de andre bandene som skal spille på festivalen.

-Å endelig stå på scenen og ha det gøy. Jeg gleder meg veldig til å spille på John DEE. Det er første gang at vi står på denne scenen. Jeg forventer at det blir en uke med mye forskjellig musikk, god stemning og mange folk som hører på. Det er gøy å både kunne stå på scenen og kunne høre på andre sine konserter på de andre dagene.

Under Live ACT 2018 skal ZOFI fremføre blant annet de egenproduserte sangene "Hide" og "Heartbeat". Hva sangene handler om er mer hemmeligstemplet, og Linn-Sophie kommer i tillegg med en klar oppfordring til de som vil vite mer.

-"Heartbeat" handler om en person som ikke har følelser og som skal lære seg og være mer emosjonell. Den handler om at det er bra å vise følelser. "Hide" handler om kjærlighet mellom to personer. Mer vil jeg ikke si.. kom og hør på låtene!

Linn-Sophie har lenge drevet på med musikk, og det er ingen tvil om at hun har talent for nettopp det. På spørsmålet "Hvor startet musikkarrieren?" setter hun allikevel Westerdals frem som en viktig brikke for hennes videre artistkarriere.

-Kanskje da jeg begynte å spille fiolin da jeg var 6 år? Nei da... første steg mot denne "musikkarrieren" tok jeg da jeg kom inn på Westerdals. Westerdals har åpnet mange dører for meg innen musikkbransjen og jeg hadde ikke fått til så mye uten å studere populærmusikk.

Artistkarrieren er så vidt i gang, men det stopper ikke Linn-Sophie fra å ha større mål. Det er særlig et sted hun gjerne skulle ha spilt. Om 5 år ser hun seg selv på turné gjennom Tyskland, og etterhvert Europa.

-Siden jeg er tysk hadde det vært gøy å spille på en stor scene i Tyskland. Det hadde selvfølgelig vært kult å gjøre det bra internasjonalt også. Jeg driver allerede og skriver egne sanger, og det er noe jeg ønsker å gjøre mer av.

Du ser ZOFI spille andre dag på Live ACT på John DEE.

Tekst: Sander Svardahl
Foto: Ida Skjeltorp