ZOFI bringer elektronisk pop til Fjerdingen!

Vi møter Linn-Sophie og Martine fra banded ZOFI nede på Campus Fjerdingen. Linn-Sophie er frontfiguren i bandet og har tatt med seg back-singer Martine som rolig intervju back-up. De virker særdeles avslappede, men det kommer frem at det muligens ikke er det samme som venter på scenen 5. April.

ZOFI er et veldig interessant navn, men hvor kommer det egentlig fra?

Jeg er født og har bodd i Tyskland i 20 år, så jeg synes det er kult å hente litt inspo derfra, sier Linn-Sophie.

Vi i bandet snakket lenge om hva vi skulle kalle oss og ble enige om at vi ville ha noe som høres bra ut på alle språk. Så gikk det nesten litt direkte fra Sophie.

Linn-Sophie forteller at musikken deres går i mye elektronisk pop, og sammenligner sounden med noe à la Highasakite.

Ja, og det er en del synth, og litt mystiske vibes, legger Martine til.

Men hvordan er det å drive med musikk samtidig som man er student ved Westerdals Oslo ACT?

Studiene gjør at man utvikler seg som musiker. Jeg har studert musikkvitenskap tidligere på UiO, og det var flotte greier det altså, men jeg trengte mer praksis. Da ble det Westerdals, og allerede har jeg fått være med på mye, så nå gleder jeg meg til Live ACT, sier Linn-Sophie.

Jentene takker Westerdals Oslo ACT for å ha gjort ZOFI mulig.

Westerdals har faktisk skapt hele gruppen, sier Linn-Sophie.

Jentene legge til at de også jobber med noen fra andreklasse og at det finnes et par eksterne hjelpere her og der.

Bortsett fra det, visste Linn-Sophie alltid at hun skulle gå i den elektroniske retningen, og at Westerdals Oslo ACT er det et godt miljø for dette, ettersom det er så mange driver med det. Linn-Sophie forteller også at hennes musikalse drømmer har forandret seg litt fra da hun var yngre.

Da jeg var liten drømte jeg om Melodi Grand Prix faktisk, men nå er jeg litt mer over på alle store scener i Oslo om man skal tenke nasjonalt, sier Linn-Sophie.

Når vi spørte om internasjonale drømmescener kom Linn-Sophies hjemmland Tyskand opp igjen.

Kanskje gjøre det stort i Tyskland, fordi jeg kommer derfra. Hadde ikke vært 100% uaktuelt med den internasjonale runden i Melodi Grand Prix heller, så kunne jeg senket litt ekstra stemmer fra Tyskland.

Så hva er jentenes planer for fremtiden?

Jeg driver allerede og skriver egne sanger, og det er noe jeg ønsker å gjøre mer av, svarer Linn-Sophie. *Det er litt vanskelig å si om vi kommer til å fortsette videre som band, akkurat nå er vi et one-time-Live ACT-show, men det er så kult å få testet det ut. Folk har jo lyst til å være med på så mye som mulig og det gir Live ACT dem muligheten til.

Jentene tror at det beste med Live ACT blir å kunne spille egen musikk! To av sangene de skal spille er skrevet av frontfigur Linn-Sophie, og bandet har vært med på å lage arrangementet.

Det kommer til å bli så gøy å endelig få spille de for et crowd! Man kan kanskje si de er inspirert av Highasakite og Lykke Li.

Avslutningsvis spør vi om de her noe som kjennetegner ZOFI?

Det går i det mystiske. Kalde farger, mye lys i bevegelse, så vi kommer til å få bra utbytte av å ha det på Fjerdingen! Musikk passer akkurat den stemningen, svarer Linn-Sophie.

Vi gleder oss masse til å se ZOFI på Campus Fjerdingen 5. april!

Intervju av Thea Kristine Bøe og Andreas Arneberg. Foto av Anders Ringen.